Učitavam...

Izrađen Plan razvoja FUB i Plan razvoja DSU za razdoblje 2023.—2026.

Vrijeme je da se pohvalimo — ove smo godine izradile Plan razvoja za razdoblje 2023.—2026. za našu udrugu, kao i za Film u bolnici, naš društveni najvažniji projekt koji iz godine u godinu proširuje svoju europsku obitelj i omogućuje besplatan pristup kulturnim sadržajima djeci i mladima u bolnicama.

Detaljnije informacije u nastavku.

S ciljem daljnjeg razvoja i unaprjeđenja programa Sedmog kontinenta te osiguranja šire dostupnosti kulturnih sadržaja online i offline, udruga Djeca susreću umjetnost (DSU) izradila je Plan razvoja za razdoblje 2023.-2026- godine. Tom smo prilikom još jednom ponovili te i formalno zabilježili vrijednosti na kojima se temelji naš rad i za koje se zalažemo:

  • dostupnost kroz pristup suvremenim umjetničkim sadržajima za publiku unutar institucija (vrtića, škola, bolnica) i u sredinama gdje kulturni sadržaji nisu lako dostupni (ruralna područja, otoci), offline i online
  • inkluzivnost u pristupu i uključenje u kulturne sadržaje
  • jačanje kompetencija i kreativnosti korisnika (pozitivan utjecaj filma tijekom procesa izlječenja i općenite dobrobiti)
  • razvoj senzibiliteta za umjetnost kroz film
  • film kao alat za adresiranje društvenih tema i jačanje kritičkog promišljanja te izlaganje kulturološkim raznolikostima

Sve su to ključne odrednice našeg društveno najvažnijeg projekta pod Film u bolnici / Film in hospital koji iz godine u godinu proširuje svoju europsku obitelj i omogućava besplatan pristup kulturnim sadržajima djeci i mladima u bolnica. Kako bismo nastavili proširivati i jačati partnerstava na nacionalnoj i nadnacionalnoj razini te poticati sve aktere audiovizualnog sektora da zajedno marimo i o onima kojima je to najpotrebnije, izradili smo i Plan razvoja programa Film u bolnici za razdoblje 2023.-2026. godinu.

Cilj nam je aktivnije uključiti dionike iz zdravstvenog sektora (udruženja pedijatara, udruženja medicinskih sestara), odgojno-obrazovnog sektora (nastavnike iz programa Škola u bolnici) te predstavnike audiovizualnog sektora (kinoprikazivače, udruge). Ako djelujemo svi zajedno i pokrenemo filmsku magiju, olakšat ćemo im bolničke dane i donijeti osmjehe.
— Edita Bilaver,
Predsjednica Udruge Djeca susreću umjetnost

To top