Učitavam...

Dobrodošli na
Film u bolnici stranicu posebno pripremljenu za Škole u bolnici

Škola u bolnici

Dragi naši i drage naše, slušajući vas smo zaključili da bi stranica posvećena odgojno-obrazovnom osoblju u bolnicama bila korisna za provedbu nastave i različitih aktivnosti, pa smo ju i — pripremili. 

Pred vama su filmski naslovi iz cijelog svijeta opremljeni metodičkim materijalima izrađenim u suradnji sa stručnjacima s Učiteljskog fakulteta u Zagrebu i filmskim profesionalcima koji su spremni za integraciju u nastavu, a čiji je zadatak osigurati vođeno gledanje filmovima. Materijali su metodički obrađeni te sukladni Nastavnom planu i programu za osnovnu školu propisanom od Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, a služe voditeljima analiza filmova i tematskih radionica kao podloga za vođenje rada s djecom, a učiteljima i nastavnicima kao podloga za aktivnosti pripreme djece prije dolaska na projekciju odabranog filma odnosno za daljnje obrađivanje mogućih tema iz filma nakon projekcije i sudjelovanja na radionicama. I vaši su potpuno besplatno, 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu.

Iako smo sretni što smo imali priliku osigurati ovaj vrijedan materijal, tu smo zbog vas i rado bismo vam osigurali sve što smatrate potrebnim za što uspješniju provedbu zajedničke misije — donošenja filmske magije u bolnice diljem Hrvatske :) Naš moto je da film liječi, a filmska pismenost je osnova pismenosti 21. stoljeća. Zajedno možemo osigurati pristup magiji baš svima.

Za sve komentare i sugestije javite nam se na [email protected].

Škola u bolnici - fillmovi

A do tada, pogledajte izbor filmova za korištenje u okviru nastave Škole u bolnici. Izaberite filmove u skladu s dobnom skupinom, duljinom filma te preuzmite metodičke prijedloge. Obratite pozornost na niz filmskih naslova koji se temelje na popisu obvezne školske lektire koje s ponosom dijelimo s vama!

Škola u bolnici - sadržaji

Znate li što znači ova ikona olovke? Svaki put kada naiđete na nju znači da je film opremljen metodičkim materijalima. I da je spreman za zajedničko učenje!

Filmski program za vrtiće i osnovne škole pod nazivom Sedmi kontinent provodi udruga Djeca susreću umjetnost od 2012. unutar kojeg je sudjelovalo više od 170 000 djece od 6 do 15 godina te je održano više od 1300 filmskih projekcija, više od 3700 radionica optičkih igračaka i analiza filmova te organizirano 800 susreta s gostima – kreativnim djelatnicima iz svijeta filma.

Filmski program se provodi uz preporuku HAVC-a, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, MSU, MEDIA DESK-a Hrvatska te je dobio iznimno pozitivne recenzije stručnjaka medijske kulture Dubravke Težak, Berislava Majhuta i Krešimira Mikića s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a Ministarstvo obrazovanja, znanosti i sporta te Agencija za odgoj i obrazovanje (Klasa 007-02/13-03/00090, Ur. br. 533-21-13-0004) je izdalo suglasnost za provođenje filmskog obrazovnog programa namijenjenog djeci osnovnoškolskog uzrasta.

To top