4pagination-right pagination-right Start – SEDMI KONTINENT

Pogledajte filmove

DONOSIMO FILMSKU MAGIJU DJECI U BOLNICAMA

Europski projekt digitalne platforme Film za djecu u bolnicama provodi se u šest europskih zemalja (Švedska, Belgija, Slovenija, Italija, Španjolska i Hrvatska) kako bi se malim pacijentima omogućio pristup kvalitetnom europskom filmu tijekom njihova boravka u bolnicama, centrima za rehabilitaciju ili tijekom oporavka na kućnoj njezi. Trenutno su uključene 22 bolnice iz Hrvatske te njih više od 180 iz navedenih europskih zemalja.

Digitalna platforma filmubolnici.org sadrži više od 80 filmskih djela recentne europske produkcije za djecu i mlade od 3 do 15 godina, kao i festivalske naslove pažljivo odabrane prema standardiziranim kriterijima. Naslovi iz filmskog programa Sedmi kontinent, s osobitim naglaskom na klasicima hrvatske kinematografije i djelima mladih autora, čine ponudu domaćeg filma.

Projekt je sufinanciran sredstvima Potprograma MEDIA, u sklopu poziva za potporu projektima koji promoviraju europska audiovizualna djela internetskim putem. Međunarodni partnerski tim čine: filmski festivali za djecu JEF (Belgija), BUFF Film Festival (Švedska), distributeri i producenti iz Španjolske Cooperativa Promotora de Mitjans Audiovisuals, art kino iz Slovenije Javni zavod Kinodvor te organizacija koja provodi kreativne programe filma Il Nuovo Fantarca Onlus A R.L. iz Italije.

Projekt se sufinancira i sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba, a zahvaljujući partnerstvu sa Savezom Naša djeca i njihovom akcijom „Za osmijeh djeteta u bolnici“ uključile su se i hrvatske bolnice. Pristup platformi je besplatan i potrebno je samo unijeti lozinku koju djeca dobivaju prilikom registracije svog boravka od strane medicinskog osoblja u uključenim bolnicama. Slobodno zatražite svoj kod/lozinku za registraciju!

Cilj nam je razvedriti i olakšati dane koje mali pacijenti provode u bolnicama te među njima potaknuti interes za filmsku umjetnost i samostalno kreativno stvaralaštvo u sklopu zanimljivog, raznolikoga i metodički osmišljenog programa.